Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΕΙΜΑΣΤΕ Α'.......

Πριν από τον αγώνα τιμήθηκε από τους γηπεδούχους ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος είχε αναδειχτεί πρώτος σκόρερ της Γ` Εθνικής τη σεζόν 2001-02, πετυχαίνοντας 20 γκολ, με τη φανέλα της Καβάλας


Mε δύο γκολ του Αντε Ρουκάβινα και ένα του Χριστοδουλόπουλου ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 την Καβάλα και πήρε την πρόκριση για τους 16 του Κυπέλλου hellas online. Τα δύο γκολ του κροάτη - το πρώτο από θέση οφσάιντ - ήταν το μοναδικό θετικό, πλην της πρόκρισης βέβαια, που πρέπει να κρατήσει το τριφύλλι. Η Καβάλα αδικήθηκε από το τελικό σκορ, καθώς είχε πάρα πολλές ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ, όμως μία φορά τη σταμάτησε το δοκάρι και τις άλλες ο Τζόρβας. Οι "ρεζέρβες" λοιπόν έδειξαν στον Τεν Κάτε πως... σωστά δεν χρησιμοποιούνται, αφού ο Παναθηναϊκός εκτός από κάποια καλά πεντάλεπτα ήταν κακός στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα σε όλες τις γραμμές και απλά εκμεταλεύτηκε την εκτελεστική του δεινότητα στην κόντρα επίθεση. Οι γηπεδούχοι δεν φοβήθηκαν το ματς και με τέτοιες εμφανίσεις μπορούν να θεωρούνται φαβορί για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.



Ο Χενκ Τεν Κάτε επανέφερε στην ομάδα του 4-2-3-1, με τον Σαλπιγγίδη κορυφή και τον Ρουκάβινα να κινείται από πίσω του. Τερματοφύλακας ήταν ο Τζόρβας και στο κέντρο της άμυνας οι Μελίσσης και Γκούμας. Στα μπακ, δεξιά ο Σιόντης, αριστερά ο Σπυρόπουλος και αμυντικά χαφ οι Τζιόλης και Μάτος. Στις πτέρυγες δεξιά ξεκίνησε ο Νίνης και αριστερά ο Ιβανσιτς. Σε σχέση δηλαδή με την 11άδα που έπαιξε με τον Ολυμπιακό ξεκίνησαν μόνο οι Τζιόλης και Σπυρόπουλος.

Παρότι οι γηπεδούχοι, έχοντας και την ώθηση του κόσμου, ξεκίνησαν πιο δυνατά οι πράσινοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Μόλις στο 7` ο Σαλπιγγίδης βρήκε τον Ρουκάβινα στο ύψος του πέναλτι, ο οποίος με σουτ έκανε το 1-0, ενώ οι καβαλιώτες διαμαρτυρήθηκαν δίκαια για οφσάιντ του κροάτη. Στη συνέχεια πάντως η ομάδα του Μάουρερ όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά σε δύο περιπτώσεις μέχρι το 20λεπτο έφτασε κοντά στο γκολ με τους Σαπάνη και Σουλτανίδη.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι στο 26` λίγο έλειψε να πανηγυρίσουν το 1-1, αλλά το ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ του Καλάιτζιτς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα. Οι πράσινοι είχαν μείνει στο καλό τους ξεκίνημα και αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα από τους δραστήριους μεσοεπιθετικούς της Καβάλας, ενώ προβληματική ήταν και η ανάπτυξη τους, έχοντας χάσει το κέντρο.

Εχοντας να μην χάσει τίποτα η Καβάλα εκμεταλλεύτηκε την κακή παρουσία του Παναθηναϊκού και δύο φορές στο διάστημα 36`-38` έφτασε κοντά στο γκολ με πρωταγωνιστή τον Σουλτανίδη, που ταλαιπωρούσε αφάνταστα τους αμυντικούς των πρασίνων. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ τους, αλλά η Καβάλα είχε κερδίσει τις εντυπώσεις και θα μπορούσε και αυτή να πετύχει κάποιο τέρμα.

Θέλοντας να διορθώσει τα κακώς κείμενα της άμυνας του, ο Τεν Κάτε πέρασε τον Σαριέγκι στη θέση του Σιόντη, που δεν τα είχε πάει καλά στο πρώτο μέρος. Πάντως, οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και με τους Σαλπιγγίδη και Τζιόλη στα πρώτα πέντε λεπτά πλησίασαν κοντά στο δεύτερο γκολ. Οπως και στο πρώτο ημίχρονο, το καλό διάστημα των πρασίνων κράτησε λίγο και στο 57` ο Χριστοδουλόπουλος πέρασε αντί του αρνητικού Ιβανσιτς, για να τονωθεί κάπως η μεσοεπιθετική γραμμή.

Οι πράσινοι συνέχισαν να είναι κακοί αλλά δεν το πλήρωσαν ούτε στο 60`, όταν ο Σουλτανίδης από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ, αλλά ούτε δυο λεπτά μετά που ο Πετκάκης πέταξε στα σκουπίδια μια σπουδαία ευκαιρία για να κάνει το 1-1. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν περίμενε πίσω για να βγάλει κάποια αντεπίθεση και κάπως έτσι έγινε το 2-0 στο 69`. Ο Σαλπιγγίδης έφυγε ταχύτατα στην κόντρα, ο Κατεργιαννάκης τον νίκησε στο τετ-α-τετ, αλλά ο φορ του Παναθηναϊκού στην επαναφορά έδωσε έτοιμο γκολ στον Ρουκάβινα που σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Ο κροάτης στο 77` έχασε το... άχαστο πάντως, αλλά έστω και έτσι, με τα... χίλια ζόρια, και ενώ η Καβάλα συνέχισε να χάνει καταπληκτικές ευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση, πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ στο 89` με τον Χριστοδουλόπουλο.