Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

68-74

Αυτό είναι δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα, Καβάλα είσαι μία και σ'αγαπάμε πολύ. Τώρα έχουμε και μπάλα και μπάσκετ τι άλλο θέλουμε ως Καβάλα. Όλα στην βόρεια Ελλάδα
Κάτω η Άθήνα. Ο Ντάνιελς πάλι μάγεψε, αν είχαμε το κάτι παραπάνω θα νικούσαμε άλλα ας περιμένουμε να δούμε τι μεταγραφές θα κάνουμε:

Με πρωταγωνιστή τον Ηλιάδη (12πόντους, 7ριμπάουντ, 5 κλεψίματα) και άξιους συμπαραστάτες του τον Κλαρκ (14π) και τον Τσαλδάρη (14π), ο Αρης πέρασε δύσκολα από το κατάμεστο κλειστό της Καλαμίτσας, επικρατώντας με 74-68 της Καβάλας. Ο Αρης είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία, πλουραλισμό στο σκοράρισμά και τον Σέκουλιτς να κυριαρχεί στα ριμπάουντ και έφτασε στην επικράτηση παρά το γεγονός ότι ο Μάρσαλ κινήθηκε σε ρηχά νερά. Οι νεοφώτιστοι από την άλλη ήταν πολύ καλοί για τρεις περιόδους, ωστόσο η πολύ καλή άμυνα του Αρη τους οδήγησε σε αρκετά λάθη, με αποτέλεσμα να παγιωθεί στην τελευταία περίοδο μια διαφορά ασφαλείας για τους κίτρινους, οι οποίοι σημείωσαν την έκτη νίκη τους σε επτά αγωνιστικές.


Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, αλλά αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες από την ρακέτα, (1/6 δίποντα η Καβάλα, 0/3 ο Αρης). Οι γηπεδούχοι τα πήγαιναν καλά από τη γραμμή των 6.25 και με δύο "βόμβες" του Ντάνιελς έκαναν το 9-4, έχοντας και ένα γκολ-φάουλ του Πάντιτς. Με δύο συνεχόμενα εντυπωσιακά καλάθια του Τόμας , η Καβάλα έκανε το 11-6 (2`50``), οδηγώντας τον Ματσόν σε τάιμ άουτ. Με όπλο την άμυνα και τον Σέκουλιτς κάτω από τα καλάθια, οι κίτρινοι μείωσαν στους δύο, αλλά ο Γκαγκαλούδη με τρίποντο τελείωσε την πρώτη περίοδο με προβάδισμα πέντε πόντων για την ομάδα του (16-11), με τον Αρη να έχει μόλις 20% ποσοστό στα δίποντα.

Με γρήγορες επιθέσεις και τον Μπάρλο στην σύνθεσή του, ο Αρης έκανε ένα γρήγορο 6-0 σερί και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (16-18). Ο ρυθμός της Καβάλας στην επίθεση έπεσε, με τον Αρη, ο οποίος είχε κορυφαίο τον Ηλιάδη σε άμυνα και επίθεση, να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα (20-22). Το ματς συνέχισε να είναι ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετές εντυπωσιακές προσπάθειες. Ο Αρης ήταν πολύ συγκεντρωμένος στην άμυνα (10 κλεψίματα 48`` πριν το ημίχρονο), γεγονός που τον οδηγούσε σε εύκολα καλάθια. Η Καβάλα ισοφάρισε με τρίποντο του Ντιγκμπέ, αλλά ο Αρης απάντησε με τον Γκαβέλ, που διαμόρφωσε το 33-30 του ημιχρόνου.

Η Καβάλα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Τόμας ορεξάτο και προηγήθηκε ξανά με 34-33. Ο Αρης πήρε εκ νέου προβάδισμα, με τον Ηλιάδη να πετυχαίνει τρίποντο, αλλά οι γηπεδούχοι μείωσαν ξανά στον πόντο με τον Αμαγκού (39-40). Με γρήγορες επιθέσεις από τον Κλαρκ, "σφιχτή" άμυνα που είχε περιορίσει τον Ντάνιελς και καλή παρουσία κάτω από το καλάθι, ο Αρης πήρε μία διαφορά έξι πόντων (39-45, 2`51``), η οποία ήταν και η μεγαλύτερη στο παιχνίδι για τους κίτρινους. Ο Πιλαφίδης επανέφερε τον Γκαγκαλούδη, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του σε ένα σερί 6-0, με την Καβάλα να πηγαίνει στην τελευταία περίοδο μόλις τρεις πόντους πίσω (47-50), με τον Αρη να έχει πολλά άστοχα περιφερειακά σουτ.

Η Καβάλα προσπάθησε να παίξει γρήγορα στην τελευταία περίοδο, αλλά η εξαιρετική άμυνα του Αρη συνεχιζόταν, με την Καβάλα να υποπίπτει σε λάθη. Με κρίσιμο τρίποντο ο Ηλιάδης έκανε το 57-49 για τον Αρη, ξεσηκώνοντας τους οπαδούς του. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντεπιτεθούν, αλλά ο Κλαρκ έκανε το 65-56 με νέο τρίποντο, βάζοντας ουσιαστικά... ταφόπλακα στις ελπίδες τους. Ο Κλαρκ είχε 6/6 στο δεύτερο ημίχρονο, αρκετά από τα οποία όταν η μπάλα "έκαιγε". Η Kαβάλα προσπάθησε να επιστρέψει ξανά, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 68-74, με τρίποντο στην εκπνοή