Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Παμε ρε ΑΟΚΑΡΑ 2-0

Καβάλα επικράτησε με 2-0 της Καλλιθέας στο δημοτικό στάδιο της Καβάλας, με γκολ των Σαπάνη (80`) και Σουλτανίδη (91`). Με αυτή την νίκη, οι "αργοναύτες" ανέβηκαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Β` Εθνικής κατηγορίας, έχοντας 27 βαθμούς. Από την άλλη, η Καλλιθέα έμεινε στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 12 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα, δημιουργώντας αρκετές και καλές ευκαιρίες για γκολ. Μόλις στο 4`, ο Σουλτανίδης σημάδεψε το δοκάρι της εστίας της Καλλιθέας, ενώ στο 14` το κοντινό πλασέ που επιχείρησε σταμάτησε για δεύτερη φορά στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Η Καβάλα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις τον Κατεργιαννάκη. Στο 29` οι γηπεδούχοι ξόδεψαν άλλη μία ευκαιρία, όταν ο Θεοδωρέλης από κοντά σημάδεψε το σώμα του Παπαδόπουλου.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν για πρώτη φορά κοντά στο γκολ στο 23`, όταν ο Κατεργιαννάκης έδιωξε την κεφαλιά του Κισκαμπάνη και στην συνέχεια το σουτ του Μαρκόφσκι κόντραρε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ. Η τελευταία καλή φάση του ημίχρονου ανήκει στην Καβάλα και τον Θεοδωρέλη, η κεφαλιά του οποίου στο 35` πέρασε λίγο πάνω από την εστία της Καλλιθέας. Οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια, χωρίς να υπάρχει σκορ.

Ο ρυθμός στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν υποτονικός, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την επίτευξη κάποιου γκολ. Οι "αργοναύτες" είχαν μία μικρή υπεροχή, χωρίς ωστόσο να μπορούν να απειλήσουν σημαντικά την Καλλιθέα. Στο 73` η Καβάλα έχασε την μεγαλύτερη της ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Στο 71`, ο Ταραχούλσκι ανατράπηκε από τον Παπαδόπουλο και ο διαιτητής Κωστούδης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κάλαϊτζιτς, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει το πέναλτι και να κρατάει το 0-0.

Στο 80`, όμως, οι γηπεδούχοι δεν αστόχησαν και άνοιξαν το σκορ. Ο Μπάρμπας γύρισε χαμηλά την μπάλα από αριστερά και ο Σαπάνης, ο οποίος είχε περάσει λίγο πριν στον αγώνα, πλάσαρε εύστοχα μέσα από την περιοχή για το 1-0 υπέρ της Καβάλας. Η Καλλιθέα προσπάθησε να απαντήσει στο γκολ του Σαπάνη, αλλά άφησε χώρους στους γηπεδούχους, τους οποίους εκμεταλλεύτηκε ο Σουλτανίδης.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Σουλτανίδης "κλείδωσε" την νίκη για την Καβάλα, καθώς βρέθηκε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο, τον οποίο νίκησε και έγραψε το τελικό 2-0 για τους γηπεδούχους. Ετσι, η ομάδα του Ράινερ Μάουρερ πήρε τους τρεις βαθμούς που την φέρνουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Β` Εθνικής.

Καβάλα (Ρ. Μάουρερ): Κατεργιαννάκης, Σουλτανίδης, Μπάρμπας, Πετκάκης, Χατζηπαντελίδης (78` Σαπάνης), Αμπντουλάι (70` Καγκιούζης), Κάλαϊτζιτς, Θεοδωρέλης, Τσιμπλίδης, Μπάκοβιτς, Ντρούλιτς (60` Ταραχούλσκι).

Καλλιθέα (Σ. Δέδες): Παπαδόπουλος, Τόσκας, Δημήτρης, Κισκαμπάνης, Σύρος, Νατσούρας, Μαρκομιχάλης, Σαρμιέντο (87` Μαρουκάκης), Γιάμπρουσιτς (77` Γεωργίου), Μαρκόφσκι, Καραδήμος (65` Νούτσος).